1922.   Braca Filipovic, Filip i Bora, su osnovali radnju za izvodjenje elektroinstalacionih radova. Tad su kombinacijom slova svojih imena dali ime svojoj radnji koja i danas postoji u Zemunu pod tim imenom "FILIBOR".

  1958.   Radnja se preseljava u Zemun gde nastavlja sa svojom osnovnom delatnoscu. Sa razvojem trzista i njegoih potreba pored izvodjenja elektroinstalacionih radova, radnja "FILIBOR" pocinje sa servisiranjem radio uredjaja.

  1967.   Prateci potrebe svojih komsija i sugradjana radnja postaje servis pored radio i za TV uredjaje kao i zvanicni servis za CANDY belu tehniku

  1997.   Smenom generacija kroz porodicnu tradiciju na celo servisa dolazi treca generacija osnivaca.

  1999.   Pored ranije ozvanicenog servisiranja opreme i bele tehnike, servis "FILIBOR" zapocinje saradnju i zvanicno servisiranje LG bele tehnike.

  2001.   Zvanican servis i BEKO bele tehnike.

  2006.   Poput svojih prethodnika i treca generacija osnivaca ulazi u nove tehnologije. Kroz ugradnju i servisiranje opreme za proizvodnju mleka, zapocinje saradnju sa poljskom fabrikom De Laval koja je jedan od vodecih proizvodjaca te opreme sa preko 120 godina iskustva.

  2017.   Pocinjemo zvanicno da servisiramo SAMSUNG belu tehniku

  2017.   Sredinom godine zapocinjemo novo poglavlje u radu "FILIBOR"-a i to sa Austrijskom kompanijom E+E elektronik koja je vodeca u oblasti senzorske tehnologije i transmitera za vlagu, temperaturu, maseni protok, protok gasova i vazduha u industriji i HVAC-u